Jdi na obsah Jdi na menu

Zápisy v Pamětní knize města Smečna

Zápisy v Pamětní knize města Smečna.

26.10.2009 v salla terreně byli oceněni zápisem do Pamětní knihy města Smečna a Pamětním listem u příležitosti oslav Dne vzniku samostatného Československa významní občané, kteří se zasloužili svojí prací o dobré jméno Smečna a nezištně pracovali pro jeho občany.

Stanislav Lánský – im memoriam – Pamětní list převzala jeho manželka dříve učitelka ve smečenské škole Emílie Lánská. St. Lánský si zaslouží ocenění za dlouholetou učitelskou a ředitelskou činnost v ZDŠ Smečno a za letitou práci v samosprávě (předseda MNV). Jeho zásluhou provedena přístavba šestitřídního pavilonu Na Boku za 4,5 mil. Kč.

Jan Krinke – za zviditelnění města svojí prací ve vojenském skanzenu a zprovoznění vojenského bunkru.

Danuše Nosková – za 45 let práce v samosprávě a spolcích a za aktivní činnost ve finanční komisi MěÚ.

25.10.2010 v salla terreně byli oceněni občané, kteří se zasloužili o rozvoj a dobré jména města.

Jaroslav Kozma – k 85. narozeninám za činnost ve zdravotnictví. Do 67 let byl ve Smečně lékárníkem, roky aktivním předsedou ČČK ve Smečně a členem zdravotní komise při MNV.

Stanislav Lapáček – k 80. narozeninám za aktivní činnost ve fotbalovém oddílu Sokola Smečno. Od r. 1960 je do současnosti aktivním funkcionářem, byl trenérem a čárovým rozhodčím. Odpracoval tisíce brigádnických hodin na údržbě stadionu.

Karel Procházka – mladý 32letý varhaník z Kladna je organizátorem smečenského varhanního festivalu a jako sbormistr Corum Carolinum Kladno představuje veřejnosti skladby smečenského děkana Menssiho.

26.10.2011 v salla terreně byli oceněni významní občané města.

Ludmila Janžurová – ředitelka Kolpingovy rodiny od r. 1993, s kolektivem pracuje v programech pro rodiny s postiženými dětmi, v přípravě na adopci a rekvalifikaci žen po MD. Pod jejím vedením proběhla I. a II. etapa rekonstrukce Domu rodin.

Vlasta Kalvasová – ředitelka MŠ od r. 1977. Různými aktivitami pro děti se zasloužila o dobrou pověst mateřské školy, kterou soustavně modernizuje. Je dlouholetou zastupitelkou města a členkou kulturní komise. Spolupracuje při akcích pro děti ve Smečně.

Hana Vaňková – učitelka smečenské školy od r. 1955 do 1992. V důchodu dále učila dle potřeb školy až do r. 2010. Organizovala letní tábory, plavecké a lyžařské kurzy. Přednáší seniorům v domovech ve Smečně a ve Slaném o cestování apod.

5.11.2012 na MěÚ Smečno byl oceněn Pamětním listem a zápisem do Pamětní knihy Smečna

Jan Král – k 80. narozeninám za aktivity a propagaci města a jeho technických památek při procházkách a v muzeu. Po roce 1990 aktivně pracoval v městském zastupitelstvu a podílel se na plynofikaci města.

 

Statistiky

Online: 4
Celkem: 393919
Měsíc: 7586
Den: 469