Výstava 500 LET MĚSTA SMEČNA

Výstava 500 LET MĚSTA SMEČNA.

Letos byla opět vyhlášena fotografická soutěž s cílem zachytit památky a zajímavosti Smečna. Škoda, že bylo zasláno málo fotografií. Byly vybrány ty nejlepší a můžeme popřát nejúspěšnějším tj. Patricii Kontúrové, Martinu Dušákovi a Kristýně Žákové. Všichni obdrželi poukázky v hodnotě 500 Kč na zakoupení fotografických potřeb.

Loňské a letošní nejlepší fotografie byly použity se souhlasem autorů do nového kalendáře pro rok 2016. Byl nabízen na výstavě k „500 letům města Smečna“ o Anenské pouti. Spolek přátel Smečna a širého okolí kalendáře vytvořil již čtvrtým rokem s cílem propagovat Smečno, ukázat zajímavá místa a památky a minulost a současnost spolků a organizací. Novinkou je záložka, kde jsou opět fotografie památek a významné roky v historii Smečna.

Vedra o pouti polevila a tak opět na náměstí proudily davy lidí a majitelé atrakcí a stánků byli s tržbou určitě spokojeni. Hodně lidí zamířilo na hudbu do zámeckého parku a také se přišlo podívat na výstavu do salla tereny. Můžeme se proto pochlubit, že byl udělán rekord a za sobotu a neděli si prohlédlo výstavu „500 let města Smečna“ 456 lidí.

Stejná výstava bude 12.září v salla tereně od 10 do 17 hod. při oslavách v zámeckém parku a 13.září od 10 do 12 hod. při procházce po památkách města Smečna. Kalendáře a záložky možno zakoupit na výstavě a u členů spolku.

Spolek přátel Smečna a širého okolí

Eva Ničová