Výstavy pořádané v r. 2011

Ke kulturnímu dění města Smečna se snažili přispět "svou troškou do mlýna" i členové našeho spolku uspořádáním výstav. Poprvé to bylo 14.5.2011 u příležitosti Dne otevřených dveří ZŠ a dodatečných oslav 100.výročí otevření školní budovy Na Boku a 55.výročí otevření budovy Mateřské školy. Na výstavě byly staré fotografie z historie školství a školních budov ve Smečně, učitelského sboru, aktivit žáků, učitelů a jejich účasti na společenském a sportovním dění ve Smečně. Většina fotografií byla popsána. Výstava měla velký ohlas, a proto některé fotografie vystavujeme a postupně obměňujeme ve skříňce v průjezdu MěÚ.

Další naší zdařilou akcí bylo uspořádání výstavy "Historické Smečno", která se konala ve dnech 30.-31.7.2011 tj. o Anenské pouti v prostorách salla terreny v zámeckém parku. Vystavovali jsme staré pohledy a fotografie Smečna a také ochotnického spolku. Bylo možné si zakoupit pohledy, zpracovanou historii pěti smečenských hospod vč. fotografií, zvětšeniny starých pohledů a fotografií Smečna. Přes nepříznivé počasí ji za dva dny navštívilo kolem 240 lidí.

Na požádání vedení Domova Pod Lipami byla výstava 2.srpna přesunuta do nového pavilonu, kde ji vidělo kolem 80 klientů a zaměstnanců.

Dle ohlasů z obou akcí se dá usoudit, že Smečeňáci mají o minulost svého města zájem a to nás velmi potěšilo.